U bent hier:

Informatiebericht 4 mei herdenking

28/04/2020

Zoals eerder bekend gemaakt gaat door de corona maatregelen de 4 mei herdenking in de wijk niet door. Wij willen u vragen thuis te herdenken en stil te staan bij de slachtoffers van de oorlog.

Herdenking vanuit huis

Vlaggen
Het Nationaal Comité 4 en 5 mei roept op om op 4 mei de vlag thuis de hele dag half stok te hangen ter nagedachtenis van de oorlogsslachtoffers.

Taptoe
Zoals ieder jaar wordt tijdens de herdenking om 19.58 uur het signaal Taptoe geblazen. Er is een nationale oproep gedaan aan alle trompettisten (en bugellisten) om het Taptoe signaal mee te spelen vanuit huis.*

20.00uur 2 minuten stilte en Wilhemus
Wij vragen u om de twee minuten stilte in acht te nemen. Mocht u de behoefte hebben deel dit moment vanuit uw tuin/balkon met uw naaste buren.

Na de twee minuten stilte klinkt het Wilhelmus.

Tekst:
Wilhelmus van Nassouwe
ben ik van duitsen bloed,
den vaderland getrouwe
blijf ik tot in den dood.
Een prinse van Oranje
ben ik vrij onverveerd,
den koning van Hispanje
heb ik altijd geëerd.

Herdenking in de stad Utrecht
Burgemeester Jan van Zanen houdt een toespraak die om 20.00 uur door RTV Utrecht rechtstreeks wordt uitgezonden op radio en televisie.

Informatie Taptoe signaal 

Voor degenen die hieraan mee willen doen vind je hier de bladmuziek en een link naar een filmpje van Jeroen Schippers van de Marinierskapel die de taptoe op de dam speelt in 2018.